ÖNSÖZ

0
Haziran 14, 2019


Kelebek’in ilk sayı heyecanını hep birlikte yaşıyoruz. Taze bir toprağa pırıl pırıl bir tohum atmak gibi yeni bir dergi heyecanı yaşamak... Nasıl açacak, ne renk olacak, nasıl olacak? Kısa mı uzun mu?  Ve sonra koskocaman bir bahçe…  Her renkten çiçekler…

Çiçeklerin üzerinde onlarla dans eden rengârenk kelebekler. Yaşama arzusuyla doludizgin kanat çırparlar her nefeslerinde. Her kanat çırpışlarında pırıl pırıl sevgi dökerler çiçeklerin nur kokan alengirli bedenlerine.

‘’Kelebeğin ömrüne bir gün deme, o senin gibi AYLARI değil ANLARI yaşar.’ Der Tom Robbins. İşte biz de Kelebek’i çıkartmaya karar verirken zamanın kıskacından kurtulup anlara odaklandık. Yıllara, aylara, haftalara bakmaksızın çocuklarımızın yaşadıklarını size aktarmaya çalıştık.
Yeni doğan bir tırtıl bir yerden bir yere giderken sürünmek zorundadır.  Bu sürünme zorludur ve yorucudur. Tırtıl bu yaşamına minnettar olsa da başka bir şey olmanın zamanı geldiğinde karşı konulmaz bir uykuya dalacaktır. Uyurken de boş durmayıp kendi etrafında büyüyen bir koza yapar. Uyandığında kendisini, hareket etmesine izin vermeyen ağır bir kabuğa sıkışmış hisseder.  Bu durumdan kurtulmak için çabalar ve kanatlara benzeyen şeyleri hareket ettirerek kabuğunu kırar. Artık özgürce uçacak ve doğanın ona sunduğu muhteşem manzarayı seyredecektir.

Özel eğitim işte bu dönüşümün hikâyesindeki sürecin kendisidir. Engelli doğan çocuklarımız, tırtılın sürünürken çektiği sıkıntı gibi sıkıntılar çekecektir. Öğrencilerimizin kelebeğe dönüşmesini;  gövdelerinde tutsak olan engelli uzuvlarını özgür bırakıp uçmalarını sağlayacak şey ise eğitimdir. Eğitimle engelli çocuğun; Toplum içindeki rollerini gerçekleştiren, başkaları ile iyi ilişkiler kuran, çevresine uyum sağlayabilen, üretici ve mutlu bir vatandaş olarak yetişmesini sağlayabiliriz. Kendi kendilerine yeterli bir duruma gelmeleri için temel yaşam becerilerini geliştirmelerine yardımcı olabiliriz. Kısacası, kabuklarını kırarak birer kelebek olmalarını sağlayabiliriz.

Bu dergide Özel Eğitim öğrencilerimizi ve onların nezdinde tüm engellileri kapsayan konulara değindik. Öğrencilerimizin eğitim süreci boyunca yaşadıklarını, yaşamak istediklerini, hissettiklerini ve gördüklerini sunmaya çalıştık.  Tırtıllarımızın kelebekleşme sürecini ele aldık.
Artık onlar birer kelebek ve özgürce uçuyorlar. KELEBEK dergimizle onların bu uçuşuna hep birlikte eşlik edeceğiz. 
Saygılarımla…

Aslolan çok yaşamak değildi,
İnsanca yaşamaktı yaşamı,
En güzelinden ve en özgüründen…

About the author

Donec non enim in turpis pulvinar facilisis. Ut felis. Praesent dapibus, neque id cursus faucibus. Aenean fermentum, eget tincidunt.

0 coment�rios: